Standarde & teste de impact

Sunt disponibile teste de accident standardizate pentru a raporta și compara caracteristicile diferitelor porțiuni de drum. În majoritatea țărilor, există cerințe stricte cu privire la standardele care trebuie respectate pentru a putea fi introdus un produs de siguranță rutieră pe piața națională. De-a lungul anilor, au apărut două standarde majore, colecția standard europeană EN 1317 sau American NCHRP 350 și MASH (Manual for Assessing Safety Hardware), care pe termen lung este destinat să înlocuiască complet NCHRP 350. În general, aceste standarde sunt urmate în întreaga lume. , în unele cazuri, în combinație cu alte cerințe naționale.

Parapetele metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE sunt testate, aprobate și clasificate în conformitate cu toate cele trei standarde.

În se Suedia, se respectă cu strictețe europene EN 1317. Cu toate acestea, cu adaosul de pantă TRVMB 350, descrierea metodei Administrației Suedeze de Transport pentru clasificarea, cerințele de performanță pentru testarea coliziunilor și metode de încercare pentru parapeti în pantă.


Cerințe funcționale & clase

În marea majoritate a cazurilor, există o autoritate de stat în spatele achiziționării de parapeti, când cererea este construită de o serie de cerințe pentru funcție și performanță. Cerințele funcționale sunt realizate prin solicitarea clasificărilor conform standardului de testare. Aceasta poate fi despre clase de capacitate, clase de violență în caz de accident și clase de lățime de lucru etc.

Producatorul parapetului metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE are produse testate pentru standardul European EN 1317, precum și American NCHRP 350 și MASH. Începând cu 2011, putem oferi diferite tipuri de parapeti metalici elastici cu cabluri de tipul SAFENCE certificate CE.

Clasele diferite de capacitate conform EN 1317 includ de obicei mai multe teste de avarie cu vehicule diferite la viteze și unghiuri de coliziune diferite. Clasele obișnuite pe drumurile suedeze sunt N2, H1 și H2.

Clasa de risc de vătămare reprezintă o măsură a impactului vehiculului la care sunt expuși pasagerii vehiculului în legătură cu o coliziune intr-un parapete standardizat. Legile fizicii înseamnă că un parapete mai rezistent generează, în general, o forță de impact mai mică, deoarece energia este absorbită de parapete pe o perioadă mai lungă de timp.

Clasa de lățime de lucru raportează cât de rigid sau rezistentă este un parapete, cât de mult se mișcă lateral parapetele în timpul unei coliziuni standardizate.


EN 1317-2

Tabel 1: Specificația eșantionului – viteza, unghiul și masa vehiculului

 

Tabel 2: Clasele de performanță incluse in teste de avarie.

 

Tabel 3: Clasificare bazată pe forța de impact măsurată.

 

Tabel 4: Clasificare bazată pe lățimea de lucru măsurată.

 

MASH

Current version of Manual for Assessing Safety Hardware was published in 2016, MASH 2nd edition. A choise of key elements are presented in tables below: