Zapada

Cea mai recentă completare la standardul european EN 1317-5 este clasificarea plugurilor pentru zăpadă. Administrația suedeză de transport a cumpărat acest lucru imediat, în același timp, atât reprezentanții agenției, cât și alte părți implicate spun că sunt critici pentru întregul sistem de clasificare. De fapt, Administrația Suedeză de Transport este complet liberă fie să aleagă să folosească suplimentul, fie să aleagă să nu-l folosească. Odată cu sprijinul în clasificarea plugurilor de zăpadă, parapetul metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE sunt alese ca tehnologie direct de la montarea pe rețeaua rutieră suedeză.

Producatorul parapetului metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE a investigat situația în zonele cu zăpadă din Suedia și nicăieri nu este o problemă cu deteriorarea plugului. Șoferii cu pluguri sunt vigilenți și știu că trebuie să fie foarte atenți atunci când conduc de-a lungul parapetului metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE, menținând astfel numărul de coliziuni până la minim. În plus, eventualele coliziuni care vor apărea vor fi reparate în mod continuu și astfel sunt deja incluse în costurile de exploatare și întreținere a parapetului metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE.

În cazul altor tehnologii, cum ar fi lisa metalica, în schimb, apar coliziuni mai mult sau mai puțin constante, deoarece șoferul plugului se alătură adesea cu fasciculul. Lisa metalica se stramba și în curând trebuie înlocuita prematur cu o durată de viață mai scurtă.

Noi credem că:

  • Pentru parapetul metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE montat median pe șoseaua în care zăpada este dezapezita catre dreapta, nu trebuie luată dezapezirea în considerare deloc.
  • Pe cât posibil, parapetul metalic elastic cu cabluri de tip SAFENCE montat in rambleu trebuie ales înaintea parapetul metalic elastic cu cabluri de tip SAFENCE montat in lateral tocmai pentru a oferi un spațiu sporit pentru deszăpezire.
  • Ar trebui să se acorde prioritate plugului să poată arunca zăpadă, să nu apropie de parapete. Un parapete metalic elastic cu cabluri de tipul SAFENCE permite ca zăpada să fie aruncată peste el, în timp ce o lisa metalica sau un parapete de beton împiedică eliminarea zăpezii.